Kodlama Haftası (10-25 Ekim)

Vezirhan ortaokulu olarak 10-25 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan kodlama haftasına Cody & Roby Etkinliği ile öğrencilerimizle katılım sağlanmıştır. Öğrencilerimiz eğlenmenin yanında oyun oynayarak kodlama mantığını öğrenme fırsatı bulmuşlardır. Kodlamayı öğrenmek,çevremizde hızla değişen dünyayı anlamamıza, teknolojinin nasıl çalıştığına dair ufkumuzu genişletmemize ve yeni fikirlerle yenilikleri keşfetmek için becerilerimizi geliştirip kapasitemizi artırmamıza yardımcı olur.

19.10.2020 518

AB Kod Haftası (Code Week) bünyesinde yapılan bu etkinlik, herkes için kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir hale getirmeyi amaçlayan bir  inisiyatifdir.

Kodlama haftası etkinliklerinden bağlantısız kodlama faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen Cody & Roby, bilgisayar kullanmadan, çevremizdeki fiziksel dünyanın sayısal yönlerini görmemizi sağlar. Kodlamadaki asıl amaç en kısa kodla çözüme, yani sonuca ulaşmaktır. Bunu yaparken bir çok olasılığı düşünmeniz ve bunları sistematik bir sırayla yapmanız gerekir.

Cody & Roby oyunu sağa dön, sola dön, ilerle, soru sor gibi kodlarla çeşitli şekilde oyunu oynama imkanı sağlar. İsterseniz rakibe ulaşmaya çalıştığınız bir oyun, isterseniz belli bir noktaya varış oyunu, isterseniz de belirlenen yolu en kısa zamanda kodlarla tanımlama oyunu oynayabilirsiniz. Öğrencilerin Cody & Roby araçlarını kullanarak hem kodlamanın tarihçesini hem de kodlama mantığını eğlenerek öğrenmeleri amaçlanmıştır. Bunun için cody kartlarına soru kartı eklenmiş ve Cody & Roby tahtasına soru işaretli şekiller eklenmiştir. Böylelikle öğrenciler kodlama mantığını öğrenmenin yanında hazırlanan sorularla kodlamanın terimlerini ve tarihçesini öğrenme fırsatı bulmuşlardır.

Cody & Roby kendin yap araç kitine buradan ulaşabilirsiniz.

Vezirhan Ortaokulunun etkinliğini görüntülemek için ise buraya tıklayınız.

19-10-2020